Hozzávalók:
2 db közepes burgonya,
2 db kemény paradicsom,
2 fej hagyma,
2-3 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg spagetti száraztészta,
10 dkg parmezán vagy más,
ízes, olvadó sajt,
1 csokor petrezselyem vagy zeller,
1 teáskanál só,
csipetnyi cukor,
1 kávéskanál olasz fűszerkeverék,
csipetnyi curry,
1 kávéskanál olaj,
vegeta.
Elkészítése:
A megtisztított és felaprított burgonyát, hagymát és sárgarépát olajon megpároljuk, majd kb. 1 1 l vízzel felengedjük és az ízesítőkkel együtt főzzük. Amikor félig elkészült (kb. 10 perc), belekeverjük a lehámozott, felszeletelt paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát és spagettit. Puhára főzzük, így egy majdnem sűrű, főzelékhez hasonló ételt kapunk. Tetszés szerint hígítható. Tálaláskor bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.
|