Hozzvalk:
kb. 5-6 szem kzepes burgonya
fl szl lngolt vagy parasztkolbsz
1 kzepes vrshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma
pici olaj
1-1 db zldsg, srgarpa, zeller
1 dl tejfl
1 dl tejszn
1 evkanl mustr, fl citrom leve, s, bors, pirospaprika, 2-3 babrlevl, trkony
A burgonyt meghmozzuk, a zldsgflket megtiszttjuk, a kolbszrl lehzzuk a brt s karikra vgjuk. A hagymt felkockzzuk, olajon vegesre pirtjuk, majd hozzadjuk a karikra vgott zldsget s srgarpt.
Kicsit egytt proljuk, utna hozzadjuk a karikra vgott kolbszt, majd meghintjk pirospaprikval s felntjk vzzel.
Beletesszk a felkockzott burgonyt, az egsz zellert, zestjk sval, borssal, babrlevllel, morzsolt trkonnyal, beletesszk a zzott 1-2 gerezd fokhagymt, majd egytt fzzk.
Miutn a burgonya s a zldsgek megpuhultak, akkor kikeverjk az 1 dl tejflt az 1 dl tejsznnel, hozzadjuk az 1 evkanl mustrt s a fl citrom levt, majd kanalanknt mernk hozz a forr levesbl (gy nem ugrik ssze a habars) s az egszet belentjk a levesbe. sszeforrals utn lehet tlalni.
|