Hozzávalók:
2 kaveskanál olivaolaj,
1 finomra vágott hagyma,
2 zuzott fokhagymagerezd,
1 evokanál őrölt mandula,
2 kávéskanál masszala( indiai fűszerkeverék)
1/2 kávéskanál chilli por,
1 kávéskanál koriander,
1 kávéskanál kurkuma,
1 kávéskanál frissen reszelt gyömbérgyökér,
40 dkg sürített paradicsom,
17,5 dkg főtt csicseriborsó,
4,5 dl zöldséges csontleves,
só, bors
Forró olajban üvegesre pároljuk a hagymát. Beletesszük
az összetört fokhagymát, és további két percig pároljuk.
Kevés vízzel elkeverjük az őrőlt mandulát és
fűszereket.A keveréket hozzáadjuk a hagymához, és 2-3
percig együttt főzzük. beletesszük a paradicsomot, a
csicseriborsót, és felöntjük a zöldséglevessel. 35-45
percig főzzük, hogy az ízek jól összeférjenek, sózzuk és
forrón tálaljuk.
|