Hozzvalk:
2 kaveskanl olivaolaj,
1 finomra vgott hagyma,
2 zuzott fokhagymagerezd,
1 evokanl rlt mandula,
2 kvskanl masszala( indiai fszerkeverk)
1/2 kvskanl chilli por,
1 kvskanl koriander,
1 kvskanl kurkuma,
1 kvskanl frissen reszelt gymbrgykr,
40 dkg srtett paradicsom,
17,5 dkg ftt csicseribors,
4,5 dl zldsges csontleves,
s, bors
Forr olajban vegesre proljuk a hagymt. Beletesszk
az sszetrt fokhagymt, s tovbbi kt percig proljuk.
Kevs vzzel elkeverjk az rlt mandult s
fszereket.A keverket hozzadjuk a hagymhoz, s 2-3
percig egyttt fzzk. beletesszk a paradicsomot, a
csicseriborst, s felntjk a zldsglevessel. 35-45
percig fzzk, hogy az zek jl sszefrjenek, szzuk s
forrn tlaljuk.
|