Egy négy literes fazékba tegyünk három liter vizet és a vizbe rakjunk egy kilo fris disznóhust, az "tarjából" vagy a lábszár részéből, a hust vagdaljuk fel porciokba a vizbe, tegyünk sót és három, négy cikk megtisztitott fokhagymát.
Ezt lehet füstös husból is késziteni sokan éppen füstölt disznó lábbal szeretik a kaszás lét. Ha a hus jó puhára megfőtt, szürjük le a levest szitán keresztül, azért hogy a husból kihullott apró csontokat eltávolitsuk a léből, azután a hust ujra tegyük a tiszta lébe és készitsünk hozzá habarást.
Egy tálba tegyünk négy fakanál lisztet, hat fakanál igen jó savanyu tejfölt, egy pár egész tojást, ezeket keverjük jól el a liszttel együtt, ha a habarás sima lesz lassanként öntsük a tálba a habarás közé a forró husos levet; azután forditsuk megint vissza a fazékba a levest, és öntsünk közé annyi ecetet, hogy jó savanyu legyen.
Ha valaki ugy szereti, hogy a fokhagyma jól megérezzék benne, az elkészités után is lehet a lébe fokhagymát tenni, jól össze vagdalva.
Tálalásig meleg helyen tartsuk, de ne forraljuk sok ideig, mert össze turosodik.
|