Egy ngy literes fazkba tegynk hrom liter vizet s a vizbe rakjunk egy kilo fris disznhust, az "tarjbl" vagy a lbszr rszbl, a hust vagdaljuk fel porciokba a vizbe, tegynk st s hrom, ngy cikk megtisztitott fokhagymt.
Ezt lehet fsts husbl is ksziteni sokan ppen fstlt diszn lbbal szeretik a kaszs lt. Ha a hus j puhra megftt, szrjk le a levest szitn keresztl, azrt hogy a husbl kihullott apr csontokat eltvolitsuk a lbl, azutn a hust ujra tegyk a tiszta lbe s kszitsnk hozz habarst.
Egy tlba tegynk ngy fakanl lisztet, hat fakanl igen j savanyu tejflt, egy pr egsz tojst, ezeket keverjk jl el a liszttel egytt, ha a habars sima lesz lassanknt ntsk a tlba a habars kz a forr husos levet; azutn forditsuk megint vissza a fazkba a levest, s ntsnk kz annyi ecetet, hogy j savanyu legyen.
Ha valaki ugy szereti, hogy a fokhagyma jl megrezzk benne, az elkszits utn is lehet a lbe fokhagymt tenni, jl ssze vagdalva.
Tlalsig meleg helyen tartsuk, de ne forraljuk sok ideig, mert ssze turosodik.
|