Hozzvalk:
1 kicsi, szp, hsos fstletlen cslk
(kb.40-50 dkg),
1/2 kg krumpli,
1 kis fej vrshagyma,
1 evokanl piros fuszerpaprika,
1 evokanl olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 babrlevl,
kshegynyi trtt bors,
zls szerint s.
Fogyaszts elott egy nappal ksztjk el, hogy a leves
tetejn sszegyult s rdermedt zsiradkot knnyen
eltvolthassuk. A cslkt lemossuk, majd egszben
kuktba tesszk. Annyi vizet ntnk r, amennyi ellepi,
s megszzuk, megborsozzuk. A babrlevelet is
beletesszk.
Egy kis serpenyoben felforrstjuk az olajat, s rtesszk a megtiszttott s finomra vgott
hagymt meg a fokhagymt. Megfonnyasztjuk, s a tuzrol
lehzva belekeverjk a pirospaprikt. Rntnk 2
evokanl vizet, s sszeforraljuk. A hagyms olajat a
cslk levbe belekeverjk. A kuktt lezrjuk, s a
jelzstol szmtott 45 percig fozzk.
Kzben a burgonyt meghmozzuk, s hasbokra vgjuk. A megfott cslkt kicsontozzuk, zsros bort eltvoltjuk, s a hst vkony cskokra vgva, visszatesszk a lbe.
Hozzadjuk a krumplit, s addig fozzk, amg az is meg
nem puhul. Ha kihult, a hutoszekrnyben jl lehutjk.
Tlals elott ne felejtsk el a leves tetejn sszegyult
zsrt leszedni!
|