Hozzávalók:
1 kicsi, szép, húsos füstöletlen csülök
(kb.40-50 dkg),
1/2 kg krumpli,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evokanál piros fuszerpaprika,
1 evokanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só.
Fogyasztás elott egy nappal készítjük el, hogy a leves
tetején összegyult és rádermedt zsiradékot könnyen
eltávolíthassuk. A csülköt lemossuk, majd egészben
kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi,
és megsózzuk, megborsozzuk. A babérlevelet is
beletesszük.
Egy kis serpenyoben felforrósítjuk az olajat, és rátesszük a megtisztított és finomra vágott
hagymát meg a fokhagymát. Megfonnyasztjuk, és a tuzrol
lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2
evokanál vizet, és összeforraljuk. A hagymás olajat a
csülök levébe belekeverjük. A kuktát lezárjuk, és a
jelzésétol számított 45 percig fozzük.
Közben a burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A megfott csülköt kicsontozzuk, zsíros borét eltávolítjuk, és a húst vékony csíkokra vágva, visszatesszük a lébe.
Hozzáadjuk a krumplit, és addig fozzük, amíg az is meg
nem puhul. Ha kihult, a hutoszekrényben jól lehutjük.
Tálalás elott ne felejtsük el a leves tetején összegyult
zsírt leszedni!
|