Hozzávalók:
4 személyre
2 tojás
búzadara,
pici étolaj
apróra vágott petrezselyemdöld
Elkészítése:
A tojást szétválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, és annyi búzadarát, hogy híg,lágy masszát kapjunk.
Egy- két órát hagyjuk pihenni, hogy a búzadara megszívja magát, be fog sűrűsödni. Ha híg állapotura keverjük be, akkor nem lesz kemény grízgaluskánk! Fontos, hogy a végleges állagát az állásidő végére érje el, akkor lesz remegős, laza. A sózástól kemény marad, nehezen fő meg, elég az ízes levesben főzni.
A fővésben lévő levesbe szaggatjuk, lassú tűzön megfőzzük, ellenőrizzük a közepét, hogy átfőtt-e.
Kiszejük a levesből, mert felszívja a maradékot állás közben.
|