Mjgaluska
Hat szemlyre:
Vegynk egy negyed kil marha-, serts-, vagy borju-mjat s vagdaljuk fel deszkn jl, hogy ugy nzzen ki, mintha ssze lenne trve.
Az eres rszeket, ha ilyen van benne, ki kell kzle dobni.
Tegyk a megvagdalt mjat tlba, adjunk hozz fl fej aprra vgott veres hagymt, egy kis kvs- kanlnyi trt borsot, st, egy kvs-kanlnyi aprra vgott zldpetrezselyem-levelet, egy tojsnyi zsirt, hrom egsz tojst s hrom tojshjnyi vizet.
Ezt a vegylket habarjuk j ssze, azutn tegynk bele 6 kanlnyi mozsrban sszetrt, szraz, fehr kenyr-morzst s annyi lisztet, hogy a vegylk kemnyecske legyen
. Mikor a mjgaluskt a levesbe akarjuk fõzni, bdog-kanllal szakitsuk dinyi nagysgu darabokba s egymsutn rakjuk a forr huslbe.
Tiz percznyi fõzs utn kszen van s flre lehet tenni tlalsig.
|