Hozzávalók (8-10 személyre):
5 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
40 dkg sertéshús,
1 csomó zöldpetrezselyem,
5 g törött bors,
1 db tojásfehérje
a gyúrt tésztához:
20 dkg liszt,
3 db tojás, só.
Kevés zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a ledarált sertéshúst. Sóval, apróra vágott
zöldpetrezselyemmel, törött borssal fűszerezzük és lefedve, mindig csak egy kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk.
Elkészítjük a gyúrt tésztát és vékonyra kinyújtjuk. Négyzet alakú darabkákra vágjuk, majd mindegyik közepébe kis húshalmocskát rakunk és a tészta széleit tojásfehérjével megkenve, háromszögletűre hajtjuk.
Húslevesben vagy sós vízben külön kifőzzük, majd az elkészített levesben tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
|