Hozzvalk (8-10 szemlyre):
5 dkg zsr,
5 dkg vrshagyma,
40 dkg sertshs,
1 csom zldpetrezselyem,
5 g trtt bors,
1 db tojsfehrje
a gyrt tszthoz:
20 dkg liszt,
3 db tojs, s.
Kevs zsrban vegesre pirtjuk az aprra vgott vrshagymt, majd hozzadjuk a ledarlt sertshst. Sval, aprra vgott
zldpetrezselyemmel, trtt borssal fszerezzk s lefedve, mindig csak egy kevs vizet alntve, puhra proljuk.
Elksztjk a gyrt tsztt s vkonyra kinyjtjuk. Ngyzet alak darabkkra vgjuk, majd mindegyik kzepbe kis hshalmocskt rakunk s a tszta szleit tojsfehrjvel megkenve, hromszgletre hajtjuk.
Hslevesben vagy ss vzben kln kifzzk, majd az elksztett levesben tlaljuk.
Elksztsi id: 35 perc
|