Hozzvalk (8-10 szemlyre):
5 dkg vrshagyma,
5 dkg zsr,
50 dkg sertstd,
3 g rlt fehr bors,
2 g majornna,
1 csom zldpetrezselyem,
1 db tojs,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 db tojsfehrje, s,
a gyrt tszthoz:
20 dkg liszt,
3 db tojs, s.
A finom, aprra vgott vrshagymt egy kevs zsron vegesre pirtjuk. A megfztt tdt ledarljuk s a hagymra tesszk s lepirtjuk. Sval, rlt fehrborssal, majornnval s aprra vgott zldpetrezselyemmel zestjk.
Amikor a td lepirult, hozzkevernk 1 db egsz tojs s annyi tszitlt zsemlemorzst, hogy kzepes kemnysg anyagot kapjunk. Elksztjk a szp vkonyra kinyjtott gyrt tsztt.
Kpzeletben megfelezzk s az egyik felre, kb. 6-8 cm tvolsgban, a nyomzskba tett tltelket kinyomkodjuk. A krket tojsfehrjvel megkenjk, rhajtjuk a tszta msik felt, a tltelkek kzl jl rnyomkodjuk, majd derelyevgval ngyszgekre vgjuk. Forrsban lv hslevesben vagy ss vzben kifzzk.
Elksztsi id: 35 perc
|