Hozzávalók (8-10 személyre):
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg zsír,
50 dkg sertéstüdő,
3 g őrölt fehér bors,
2 g majoránna,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1 db tojás,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 db tojásfehérje, só,
a gyúrt tésztához:
20 dkg liszt,
3 db tojás, só.
A finom, apróra vágott vöröshagymát egy kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A megfőzött tüdőt ledaráljuk és a hagymára tesszük és lepirítjuk. Sóval, őrölt fehérborssal, majoránnával és apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Amikor a tüdő lepirult, hozzákeverünk 1 db egész tojás és annyi átszitált zsemlemorzsát, hogy közepes keménységű anyagot kapjunk. Elkészítjük a szép vékonyra kinyújtott gyúrt tésztát.
Képzeletben megfelezzük és az egyik felére, kb. 6-8 cm távolságban, a nyomózsákba tett tölteléket kinyomkodjuk. A köröket tojásfehérjével megkenjük, ráhajtjuk a tészta másik felét, a töltelékek közül jól rányomkodjuk, majd derelyevágóval négyszögekre vágjuk. Forrásban lévő húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.
Elkészítési idő: 35 perc
|