Hozzvalk:
50 dkg pontyszelet,
1 dinyi vaj,
kvskanlnyi reszelt vrshagyma,
2 evkanl liszt,
trtt bors,
egy babrlevl,
egy csokor petrezselyemzld,
s,
1 dl tejfl,
1 tojssrgja.
Az olvasztott vajon vegesre pirtjuk a hagymt, beletesszk az ujjnyi darabokra vgott halat, meghintjk a liszttel s felengedjk 2 l vzzel. hozzadjuk a fszereket, az aprra vgott petrezselyemzldet s 15-20 percig lassan forraljuk. A tojssrgjt simra keverjk a tejfllel, erre merjk r a forr levest vatosan, nehogy sszekapja a tojst. Finom, ha a tetejre zsrban pirtott zsemlekockt hintnk.
Prftakenyr.
Hozzvalk:
28 dkg finomliszt,
10 dkg porcukor,
kt tojssrgja,
egy citrom reszelt hja,
fl citrom leve,
egy evkanl tejfl vagy tejszn,
csipetnyi s,
a tetejre:
egy tojsfehrje,
10 dkg mandula.
A hozzvalkat sszegyrjuk, hvs helyen egy ra hosszat pihentetjk, majd kinyjtva kiblelnk vele egy kisebb tepsit. A tetejt megkenjk a tojsfehrjvel s szlksra vgott mandulval meghintjk. Elmelegtett stben, ers lnggal szp pirosra stjk.
|