Hozzávalók:
2 db zsömle
3 tojás
csokor petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma kockázva
só, bors, ételízesítő
étolaj
Elkészítése:
A zsömléket beáztatjuk, majd kicsavarjuk a vízből. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymer és hagymát, amit kevés étolajon megfuttattunk, sót, borsot és a 3 tojást. Jól összedolgozzuk.
2-2 evőkanálnyi mennyiségekre adagolva folpack fóliába tesszük, henger alakúra formázzuk, két végét megpörgetve bezárjuk, mint egy szaloncukrot.
Amikor fövés közben a tojástól már összeállt az állaga, kibontjuk a fóliából, és visszahelyezve a levesbe véglegesen megfőzzük.
A húsleves összes ízét koncentráltan átveszi, nagyon finom, és karikára vágva főtthúsok mellé szeletelve mutatós, és finom.
|