Hozzávalók (8-10 személyre):
35 dkg sertés- vagy borjúvelő,
fél citrom,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg zsír,
1 csomó zöldpetrezselyem,
3 g törött bors,
1 db tojássárgája, só,
a gyúrt tésztához:
20 dkg liszt,
3 db tojás,
1 db tojásfehérje, só.
A sertés- vagy borjúvelőt hideg vízbe áztatjuk, így a rajta lévő vékony hártyát könnyen eltávolíthatjuk. Ezután a velőt sós, enyhén citromos vízbe téve 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és vágódeszkára téve pépszerűvé összevágjuk. Zsírban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a velőt, sóval, zöldpetrezselyemmel és törött borssal fűszerezzük és jól átforrósítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját és kihűtjük. A gyúrt tésztát vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kerek lapocskákat kiszúrunk, majd mindegyik közepébe kisebb velőshalmocskákat rakunk. A tészta peremét tojásfehérjével
megkenjük és félbehajtjuk. Húslevesben külön kifőzzük.
Elkészítési idő: 30 perc
|