Hozzvalk (8-10 szemlyre):
35 dkg serts- vagy borjvel,
fl citrom,
5 dkg vrshagyma,
5 dkg zsr,
1 csom zldpetrezselyem,
3 g trtt bors,
1 db tojssrgja, s,
a gyrt tszthoz:
20 dkg liszt,
3 db tojs,
1 db tojsfehrje, s.
A serts- vagy borjvelt hideg vzbe ztatjuk, gy a rajta lv vkony hrtyt knnyen eltvolthatjuk. Ezutn a velt ss, enyhn citromos vzbe tve 2-3 percig fzzk, majd leszrjk s vgdeszkra tve ppszerv sszevgjuk. Zsrban a finomra vgott vrshagymt megfonnyasztjuk, hozzadjuk a velt, sval, zldpetrezselyemmel s trtt borssal fszerezzk s jl tforrstjuk. A tzrl levve hozzkeverjk a tojssrgjt s kihtjk. A gyrt tsztt vkonyra kinyjtjuk, pogcsaszaggatval kerek lapocskkat kiszrunk, majd mindegyik kzepbe kisebb velshalmocskkat rakunk. A tszta peremt tojsfehrjvel
megkenjk s flbehajtjuk. Hslevesben kln kifzzk.
Elksztsi id: 30 perc
|