Hozzávalók:
30 dkg borjú vagy marhamáj
10 dkg szalonna
1 fej hagyma
20 dkg zsemle
vaj
3 tojás
1/4 l tej
só
bors
szerecsendió
majoránna
petrezselyem
snidling
1 e.kanál liszt
A megtisztított és elkapart májhoz keverjük az apró kockákra vágott szalonnát és a finomra vágott, vajon üvegesre dinsztelt hagymát.
A kis kockákra vágott zsemlét vajon aranysárgára pirítjuk. A tojásokat felverjük, majd a tejjel elkeverjük, és a zsemlére öntjük. Mikor már a tejet jól beszívta, hozzáadjuk a fűszereket, a májat, és végül a lisztet.
Jól összedolgozzuk a masszát. Nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó, húsleves kockából készített marhahúslevesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.
|