Hozzvalk:
5 dkg fstlt szalonna10 dkg sovny nyers fstlt sonka
1 fej hagyma
2szl srgarpa s zldsg
kb 30 dkg krumpli
30 dkg darlt sertshs
1 tojs
liszt
s, pirospaprika, bors, babrlevl
A kockra vgott szalonnt kiolvasztjuk (n el szoktam utna tvoltani),a fstlt sonkt cskokra vgjuk s megpirtjuk, majd a hagymt is megdinszteljk rajta s vgl a srgarpt s zldsget is a tbbivel egytt proljuk.Megszrjuk piros paprikval, s feleresztjk vzzel. vatosan szzuk (a sonka miatt) s egy kt babrlevelet tesznk bele.Amikor a zldsg flpuhra ftt, a kockra vgott krumplit s a kb cseresznye nagysg hsgombcokat hozzadjuk.
A hsgombchoz felvernk egy tojst, szzuk, borsozzuk, belekeverjk a darlt hst s annyi lisztet amit felvesz. Az elkszlt levest tejfllel knljuk.
Elg laktat, ezrt msodik fogsnak inkbb valami knny tsztt adjunk.
|