3 erőleveskocka
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg karalábé
10 dkg kelkáposzta
10 dkg zeller (gumó)
10 dkg burgonya
5-6 szál petrezselyem
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál zsír
4 dkg füstölt szalonna
5 dkg spagetti
5 dkg reszelt sajt
A leveskockákat főzd fel 2 liter vízben. A megtisztított
zöldségeket vágd metéltre (rövid szálakra), s kevés zsíron
párold meg. Süsd ki az apró kockákra vágott szalonna zsírját,s azon kicsit pirítsd a paradicsompürét, majd add hozzá a levest, s tedd bele a zöldségeket. Ha felforrt, dobd bele a spagettit, lassan forrald, míg a tészta meg nem fő. A tányorokba kitálalt levesbe szórj reszelt sajtot.
|